Användningsområden

Principen med Power Plate

Power Plate framkallar naturliga reflexer
Människokroppen har naturliga reflexer såsom ögonlocksreflexen, beröringsreflexen och sträckningsreflexen. Sträckningsreflexen är den som framkallas när en läkare slår till ditt knä, detta gör att man sträcker ut benet. Power Plate genererar en kontinuerlig sträckningsreflex till alla berörda muskler. Denna reflex kallas tonisk vibrationsreflex.

Power Plate genererar 30 - 50 reflexer per sekund
Den vibrerande plattan som man gör övningarna på sträcker ut musklerna och den s.k. toniska vibrationsreflexen aktiveras. Power Plate plattan vibrerar med 30 - 50 svängningar per sekund och musklerna kontraherar och sträcker ut sig reflexmässigt i samma hastighet.

Power Plate aktiverar 95-97% av muskelfibrerna i musklerna
Power Plate aktiverar nästan 100% av muskelfibrerna i hela muskelgruppen som tränas. Vid konventionell styrketräning aktiveras ca 30-40% av fibrerna för de flesta människor. Med Power Plate kommer man åt att träna muskelgrupper som ofta är svårtränade tex. bäckenbotten och djupt liggande ryggmuskler (Multifiderna). Dessa håller ihop diskarna och stabiliserar ryggraden vilket ger bättre kroppshållning. Men hur kan denna reflex generera starkare muskler och öka flexibilitet och förbättra hälsan?

Power Plate förändrar accelerations förhållanden
I många år har vi försökt bli starkare och hälsosammare genom styrketräning. Genom att lägga till några extra tyngder anpassar sig musklerna och vi blir starkare. Detta gjorde grekerna redan i förhistorisk tid och så gör vi fortfarande. Nu finns istället Power Plate där vi ställer in accelerations förhållanden istället för att höja vikterna. Detta är mycket skonsammare för ligament och skelett och vi slipper långa utmattande sessioner i gymmet.

10 minuters resultatet
Endast 10 minuter på Power Plate, 2-3 gånger i veckan är tillräckligt för att uppnå önskat resultat. De flesta människor tror fortfarande att för att bli vältränad är det varaktigheten i träningen som räknas men det är intensiteten i träningen som ger resultat. Genom olika övningar på Power Plate plattan kommer du åt att träna olika muskler och muskelgrupper. Power Plate gör det möjligt att uppnå snabbt och synligt resultat i princip alla kroppsdelar.


Effekter

Ökad ämnesomsättning (metabolism)
Användning av Power Plate ökar fettförbränningen, förbättrar ämnesomsättning och reducerar underhudsfettet. Speciella massageövningar hjälper också specifika problem område.
 

Ökad muskelstyrkan
Under ett Power Plate program är nästan 100% av muskelfibrerna i de involverade musklerna aktiverade. Tydlig ökning av både styrka och muskelkraft.
 

Celluliter och kosmetiska effekter
Massageprogram på Power Plate löser upp koagulerade vävnader, bryter ner fettceller och ökar rörligheten i vävnaderna. Eftersom celluliter bryts ner och vävnader blir förstärkta får huden en vackrare ton.
 

Dämpad smärta och smärtlindring
Genom att blodcirkulation ökar samt att nerverna stimuleras, minskar smärtan. Ökad muskelspänning under träning leder ofta till minskad muskelspänning efteråt vilket också reducerar smärta.
 

Ökad flexibilitet
Ökar cirkulationen och värmer upp muskler och senor i kroppen vilket ökar flexibiliteten och smidigheten i kroppen. Löser upp spänningar, koaguleringar och fastsittande kroppsvävnader.
 

Ökad hälsa
Eftersom muskelvävnaderna blir starkare kräver de mer av leveranssystemen i kroppen, hjärtat inkluderat. Detta leder till ökad effektivitet av alla dessa system.
 

Aktiverad cirkulation
Under ett Power Plate program arbetar musklerna som en pump som för in blod även in till de minsta blodkärlen upp till 50 ggr per sekund. Detta säkerställer att cellerna får bränsletillförsel väldigt fort. Som ett resultat kommer kroppen att dräneras från slaggprodukter mycket fortare vilket leder till ökad cellförnyelse.
 

Förbättrad koordination
Eftersom alla kärl i kroppen stimuleras samtidigt, ökar både den yttre och inre muskulaturens koordination. Reaktion och balanssinnet utvecklas också och ger en omedelbar förbättring.
 

Ökad bendensitet
Power Plate stimulerar produktion av benvävnad. Vetenskapliga forskningar har bevisat att bendensiteten ökar efter träning på Power Plate. Kombinationen av starkare muskler och bättre kroppshållning har god effekt på vår tids stora folksjukdom osteoporos (benskörhet) och hjälper till att förebygga fall som kan leda till fraktur.

 

Next Generation

Power Plate Next Generation

Den perfekta partnern
Milliontals människor är mycket glada för denna högteknologiska träningsmetod. Entusiastiska och nöjda användare är resultatet.

Full effekt genom att bara trycka på en knapp
Power Plate har revolutionerat inom fysisk träning och hälsa & skönhet. Hemligheten bakom detta är att vem som helst kan uppnå resultat på mycket kort tid. Med bara ett tryck på en knapp, sätter Du igång Power Plate, en vibrerande energigivande plattform.

Vetenskapligt bevisad
En grupp idrottsfysiologer och ingenjörer har under en lång period studerat användning av Power Plate. De har sammanställt mer än 300 miljoner träningsminuter och ett antal kliniska forsknings studier, för att kunna utveckla modellen Next Generation.

Kontrollpanelen
Den stora kontrollpanelen och den nya mindre panelen som är placerad längst ner på konsollen gör det mycket bekvämt att sköta Power Plate Next Generation. Den nya mjukvaran och uppbyggnaden av menyn gör det möjligt även för oerfarna användare att snabbt komma igång med träningen. Tid, frekvens och amplitud kan snabbt och enkelt ställas in efter egna önskemål. Man har kontrollpanelen inom räckhåll vare sig man står, sitter eller tom ligger på plattan.

Avancerad teknologi
Power Plate använder den modernaste högteknologiska tekniken och designen för att producera de nyttiga vibrationerna

 

Övningsexempel

Styrka


 

Stretching


 

Massage


 

Avslappning